BD Terrazzo - Aanrechtbladen, aanrecht.nlextra tip:
Vaak wordt uw werkblad dof waar u het blad het meest gebruikt. (b.v. rondom uw spoelbak). Het is niet nodig om dan elke keer uw hele werkblad te behandelen. Als uw teveel was over uw blad smeert, hecht de was niet meer aan het blad en kan de was gaan schilferen.

Hoe een terrazzo aanrechtblad te onderhouden?

Een granito/terrazzo blad is zeer onderhoudsvriendelijk: regelmatig schoonmaken met een sopje is de basis. Daarnaast dient u regelmatig een dun laagje Ocram aan te brengen. Bij levering van een terrazzo blad wordt een flesje Ocram bijgeleverd. Dit is een afdichtingsmiddel dat uw blad beschermt tegen het intrekken van vloeistoffen en vuil. (dit is een milieuvriendelijke was)
Doordat u op uw blad werkt, slijt deze waslaag, vandaar dat u de Ocram opnieuw dient op te brengen. Het hangt van de gezinssituatie en het gebruik van uw blad af hoe vaak u dit dient te herhalen. Meestal ziet u op de plek waar u het meest werkt het blad wat doffer worden. U weet dan, dat u uw blad opnieuw moet behandelen.

Werkwijze:

  • Blad schoonmaken met een afwassopje of met Lithofin; een speciaal schoonmaakmiddel voor terrazzo bladen. Bij ons verkrijgbaar. (geen agressieve wasmiddelen gebruiken)
  • Blad laten drogen 
  • Ocram met een droge, zachte doek dun opbrengen.

U dient wel extra op te letten met agressieve middelen, zoals chloor, azijn en andere zuren. Ook heet frituurvet geeft vlekken. Verder is het beter om stoffen die afgeven, zoals rode wijn, koffie en thee  niet te lang in te laten trekken. Hoe beter u uw blad onderhoud, hoe mooier uw blad zal blijven. Mocht er onverhoopt toch een vlek in uw blad komen, dan kunt u met een waterproof schuurpapiertje korrel 120, de vlek licht opschuren en opnieuw in de was zetten.
Zorg er altijd voor dat uw blad droog is voordat u de Ocram gaat opbrengen. Het contact met hete pannen en scherpe voorwerpen zoveel mogelijk vermijden. Mocht er onverhoopt toch een beschadiging aan uw blad komen, dan is dit vaak door onze monteur te herstellen.

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.
Graag in de ochtenduren tussen 9.00 en 12.00 uur.


Realisatie: Deactro BV